Какво е общото между Антон Тодоров и Валери Симеонов - 

...
Какво е общото между Антон Тодоров и Валери Симеонов - 
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Нека в защитата на свободата на словото да не се делим отново на наши и ваши

Какво е общото сред Антон Тодоров и Валери Симеонов -  като се изключи че са безпределно нагли и арогантни, те са просто неопитни, даде ни се да разберем, че такива неща се приказват не пред аудитория, а те просто взеха че го споделиха пред аудитория, този коментар направи в ефира на " Хоризонт " журналистът Виза Недялкова във връзка спора и обвиняванията в закани и напън от страна на политиците към водещия на утринния блок на " Нова телевизия " Виктор Николаев. Недялкова акцентира:
Тези двамата направиха очевидно това, което става и това е техният проблем. 

Но към този момент батальонът се строи компактно и ни изяснява, че тук няма никакъв проблем, че в действителност нищо не са споделили, означи още Виза Недялкова като уточни още нещо, което й е направило усещане в мненията, публикувани от множеството медии във връзка проблема:

В мненията на медиите във връзка абсурда се споделя на няколко места  - " правото на публицистите да задават въпроси ". Това неимоверно стеснява функционалността на публицистиката -  в едно общество право да задава въпрос има всеки, освен това -  има право по закон, даже да изисква информация. Журналистиката би трябвало да е освен това, за което към този момент въобще не им идва мислено на тези мастити управления на медиите -  публицистиката е, с цел да разяснява, с цел да проучва, с цел да прави прогнози, да показва позиция. Тези неща към този момент някак нямат никакво място -  не става дума за това -  за коментар, за разбор.  

Ролята на публицистиката е даже и да предизвика в положителния смисъл на думата, добави журналистът  Валерий Тодоров , който също се включи в диалога, допълвайки:

Затова се желае и здрава вътрешна среда, а акко създадем една инвентаризация на положението на медиите, на професионалната общественост -  има доста проблеми.  Още от момента, в който публицистиката и свободата на словото бяха разграничени на наши и ваши. Това беше нещастието на публицистиката.

Нашите ченгета и вашите ченгета, продължи шеговито Виза Недялкова, а Валерий Тодоров означи: След което се оказа, че е много от хората, които ни представяха истината, се оказа, че са представяли други истини  - за досиетата от други времена.  Но по този начин или другояче, ние изпаднахме в една вътрешна колизия, когато нашите бяха обгрижени, вашите бяха отхвърлени, след това те се смениха и по този начин нататък и сега в гилдията, когато някой не е наш, за него се мълчи -  той си е ваш, грижете се вие за него.

Тодоров счита,  че, в случай че репликите, отправени в телевизионното студио на " Нова телевизия ", се прозвучали в друга по-малка  и по-непопулярна медия, най-вероятно не бе последвала реакция и прикани: Нека в отбраната на свободата на словото да не се разделяме още веднъж на наши и ваши. Свободното слово и правото на журналиста освен да задава въпроси, само че и да показва позиции, би трябвало да бъде защитавано.

Свободата на словото една големина, която има две страни  - тя е вашата вътрешна независимост и свободата, която би трябвало обществото. Което би трябвало да подсигурява също и нашата общественост, само че сега тя е ужасно разединена, девалвирана е специалността, примери няма, акцентира Тодоров. Той разяснява още:

Нека да си приказваме и за поръчковата публицистика, за вътрешните разпри и потреблението на политика в оценката на свободата на словото  - т.е., в случай че не е нашето слово, то може и да не е свободно.  Стигна се до такава степен, когато един ръководител на медийната регулация беше споделил, че частните медии могат да вършат каквото си желаят.

И когато приказваме за кукловоди./.../ продуцентите добиха въздействия, което е извънредно деформиращо и сега ръководят някои от медиите -  извинявайте това не е здравословна среда и би трябвало да си го кажем,  сподели още Валерий Тодоров. 

 Снимка Виза Недялкова уточни и някои ограничения, които биха помогнали за по-добрата регулация, прозрачността и  по-нормално действие на медиите в България:

Първо, да се раздели разпространяването от собствеността  - да нямаш право да си пропагандатор, в случай че имаш благосъстоятелност на издания, тъй като знаем, че по този метод се " задължават " вестниците.

Задължително присъединяване на определен от колегията публицист в управлението на която и да е медия  - дали ще е комерсиална, дали ще е национална  - това няма значение.

Публикуване годишно на приходите и разноските на всяка една медия, отново казвам  - без значение дали тя е комерсиална или не, тъй като те се устоят в голямата си част от държавния бюджет и от европейските средства  - по стратегиите за претовареност, превоз в подготовка и по този начин нататък, всичко това се разпределя по медиите и това би трябвало да се вижда всяка една година по какъв метод става.  

Според не Виза Недялкова абсурдът, обвързван с спора сред политици и публицисти, неизбежно ще се отрази върху партия ГЕРБ:

Аз съм сигурна, че във времето това ще докара до промени. Сигурна съм, че управлението на ГЕРБ и мощно стреснато от обстановката -  ненапразно Бойко Борисов мълчи по проблема./.../ Така че, те доста тъкмо правят оценка вредата, която им нанесе тази грозна история, към нея прибавям и хасковската драма, която е явно общонационална.

 Цялото изявление чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР